Musea

emaillemuseum

‘t Oude Ambacht
Tin Greffelingsestraat 25
6626 AP Alphen
Tel: 0487-561918
http://www.oudeambacht-tin.nl/

‘t Oude Ambacht Tin is een tingieterij met een sfeervolle showroom in Alphen dat pas in 1988 is gestart. Ties van Zon, de oprichter van dit bedrijf, heeft met hobby en vakmanschap het bedrijf laten groeien tot een bloeiend bedrijf, dat garant staat voor exclusieve relatiegeschenken en gebruiksvoorwerpen. Inmiddels is ook de volgende generatie van de familie actief in het bedrijf


Streekhistorisch Museum Tweestromenland
Pastoor Zijlmansstraat 3
6658 EE Beneden Leeuwen
Tel: 0487-595002
http://www.museumtweestromenland.nl

De mens staat centraal in “Het water komt…!”.Mensen en de grote rivieren in de loop der eeuwen. Uitgangspunt van het museum is datgene waarvan de mensen zich voortdurend bewust waren en zijn: het water. Water was hier altijd aanwezig, vaak veel teveel. Dijkdoorbraken en overstromingen waren schering en inslag. U maakt kennis met het bijzondere landschap en geschiedenis van het Land van Maas en Waal en de vaak moedige strijd tegen het water.


Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Marktstraat 22
5371 AD Ravenstein
Tel: 0486-411155
http://www.museumravenstein.nl/

Iedere eerste en derde zondag van de maand een gratis rondleiding waarvoor u zich niet hoeft aan te melden. U betaalt alleen entree. Van 1 april tot 1 oktober begint de rondleiding om 11.00 uur, van 1 oktober tot 1 april om 14.00 uur. Groepen kunnen een rondleiding reserveren. Deze is gratis voor een groep van minimaal 10 personen of € 50 entree. Rondleidingen zijn mogelijk tijdens de openingsuren maar ook daarbuiten.


Stoomgemaal De Tuut
De Tuut 1
6629 AA Appeltern
Tel: 0487-541156
http://www.de-tuut.nl/

Het stoomgemaal De Tuut in Appeltern is gebouwd tussen 1916 en 1918 en was decennia lang een van de acht stoomgemalen in het Land van Maas en Waal die voor de afwatering zorgden. Het ontwerp is van het ingenieursbureau “Van Hasselt en De Koning” uit Nijmegen, het oudste nog bestaande ingenieursbureau in Nederland, dat tegenwoordig onder de naam Royal Haskoning bekend staat. De Tuut is het enige van de 34 stoomgemalen in het Gelders rivierengebied dat bewaard is gebleven.


De Breierij
Van Heemstraweg 38
6658 KH Beneden-Leeuwen
Tel: 0487-593628
http://www.de-breierij.nl/

Breien wat is dat nou eigenlijk,De meeste kunnen zich nog wel herinneren hoe oma, tante of moeder in de weer was met breinaalden en bolletjes wol om de meest uiteenlopende creaties te breien. Misschien valt u zelf nog wel in deze categorie en dan weet u dat dit niet vanzelf gaat.Gelukkig voor oma, tante en moeder wordt de kleding die in de winkels te koop is niet op die manier gemaakt. In de meeste gevallen gebeurt dit met behulp van breimachines. Hoe dat in zijn werk gaat, dat kunt u bij ons zien.

Comments are closed.

© Groepsaccommodatie - De Schansehoeve - Alphen - West Maas en Waal - Betuwe - 0487-562207
Website Realisatie - Lagardesign